Op. Dr. Funda Yazıcı ErolOp. Dr. Funda Yazıcı ErolKadın Hastalıkları ve Doğum UzmanıMENÜ
Tüp Bebek Fiyatları

Tüp Bebek Fiyatları

Tüp Bebek Fiyatları

Tüp bebek tedavisi gereken ve buna karar veren çiftler tedaviye başlamadan önce maliyeti hakkında fiyat araştırması yapar. Çünkü tedavi öncesi gerekli bütçenin ayarlanması hastanın işleme uyumunu artırır. Kafasındaki soru işaretlerini giderir.

Tüp bebek sürecinde önceden hesaba katılmayan, ekstra çıkan maliyetler çiftin stres düzeyini yükseltir ve gebelik başarı şansını düşürebilir. Bu nedenle maliyeti artıracak olası tüm faktörler önceden konuşulmalı ve tüp bebek fiyatları açışından hazırlık yapılmalıdır. Tüp bebek maliyeti 2024-2025 yıllarında birçok faktöre bağlı değişir.

Tüp Bebek Fiyatları ve Maliyeti 2024-2025

Tüp bebek fiyatı 2024-2025 ve toplam maliyeti belirleyen başlıca faktörler şunlardır;

  1. Kullanılan İlaçlar ve Miktarı
  2. Preimplantasyon Genetik Tanı (PGD)
  3. Embriyo Dondurma
  4. Devlet Desteği
  5. Tüp Bebek Tedavisi Deneme Sayısı
  6. Tüp Bebek Sürecinde Yapılan Ameliyatlar
  7. Tekrarlayan Tüp Bebek Başarısızlığında Yapılan Testler ve Ek Yöntemler
  8. Tedaviyi Başka Bir Şehirde ya da Ülkede Yaptırmak

1. Kullanılan İlaçlar ve Miktarı

Kadının yaşı ve yumurtalıklarının rezervine göre kullanılan ilaçların sayısı, dozu ve uygulama süresi değişir. Bu parametreler arttıkça tüp bebek fiyatları 2024-2025 yıllarında artacaktır. İlaçların ne kadar süre kullanılacağı ve doz ayarlaması önceden kesin olarak belirlenemediği için ilaca bağlı fiyat belirlemesi tedavi öncesinde tam olarak yapılamaz.

Tedavide sperm elde etme ile ilgili ek yöntem ve operasyon gerekliliği: Doğal yollarla yeterli sperm sağlanamadığında ya da kaliteli sperm seçilmek istendiğinde TESE, mikroTESE, mikroçip uygulaması ile sperm elde edilebilir. Bu uygulamalar ayrı olarak fiyatlandırılır ve tüp bebek maliyetini yükseltir.

2. Preimplantasyon Genetik Tanı (PGD)

Çiftin her ikisinde tek gen hastalığı (talasemi, SMA gibi) taşıyıcılığı varlığında, tekrarlayan düşükte ve tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında sağlıklı gebelik elde etmek için PGD önerilir. PGD uygulaması tüp bebek fiyatlarını önemli düzeyde arttırır.

3. Embriyo Dondurma

Tüp bebek tedavisi sürecinde bazı durumlarda embriyo dondurulup sonraki dönemde transfer yapılması planlanır. Bazen de embriyo transferi sonrası kalan kaliteli embriyolar dondurularak daha sonra (yıllar sonra bile) kullanılabilir.

Embriyo dondurma işlemi ayrı bir uygulama olduğu için de hastaneler belli bir ek ücret talep eder. Neyse ki önceden dondurulmuş fazla embriyolar transfer edilirken yumurta büyütücü ilaçlar kullanılmaz ve yumurta toplama işlemi yapılmaz. Bu nedenle dondurulmuş embriyo ile yapılan sonraki tüp bebek denemelerinde maliyet daha düşüktür. Çok sayıda kaliteli embriyo varlığına dondurma işlemi maliyeti düşüren bir uygulamadır.

4. Devlet Desteği Ne Kadar?

Şartlar sağlandığında ülkemizde tüp bebek tedavisinde devlet desteği alınabilmektedir. Kriterler sağlandığı taktirde devletin belirlediği kliniklerde tüp bebek tedavi maliyeti daha düşük olarak yapılabilir.

5. Tüp Bebek Tedavisi Deneme Sayısı

Tüp bebek tedavisinin ortalama başarı şansı %35’tir. Genç kadınlarda bu olasılık %50’lere çıkarken, ileri yaşlarda %20’lerin altına düşer. Bu nedenle başarıyı arttırmak için tekrar deneme yapmak gerekir. Deneme sayısı arttıkça, tüp bebek maliyeti yükselir.

6. Tüp Bebek Sürecinde Yapılan Ameliyatlar

Tüp bebek uygulamasına başlamadan önce gebe kalma sürecini etkileyebilecek hastalıklar belirlenip tedavi edilmeye çalışılır. Örneğin tüplerde genişleme ve iltihaplanma (hidrosalphinks) varsa laparaskopik cerrahi planlanır.

Endometrial polip, rahimde perde, rahim iç zarına baskı yapan myom varlığında histereskopi ile bu problemler çözülür. Bazen de tedaviye başlandığında her şey normal görünmesine rağmen süreç içinde rahim iç zarında problemler meydana gelebilir (sonradan büyüyen polip ve myom gibi). Bu durumlarda sürece önceden tahmin edilemeyen histeroskopi ameliyatı eklenir. Yapılan bu ameliyatlar da 2024 tüp bebek fiyatları ve maliyetini arttırır.

7. Tekrarlayan Tüp Bebek Başarısızlığında Yapılan Testler ve Ek Yöntemler

3 tüp bebek denemesinin de başarısız olduğu durumlarda hem kadından hem de erkekten kromozom analizi, kanda pıhtılaşma faktörleri gibi özel testler istenir. Bu testler ek ücret gerektirir.

Ayrıca yumurta rezervinin düşük olduğu ve kaliteli embriyo elde edilemediği durumlarda yumurtalık için PRP ve kök hücre tedavileri de ekstra maliyet oluşturur. Kaliteli embriyo elde edilmesine rağmen embriyonun rahme tutunmasında sorun oluyorsa endometrial PRP ve growth faktör uygulaması ve histeroskopik rahim içine çizik atma işlemleri yapılabilir. Tüm bu uygulamalar ayrı ücrete tabidir ve tüp bebek fiyatlarını yükseltir.

8. Tedaviyi Başka Bir Şehirde ya da Ülkede Yaptırmak

Tüp bebek tedavisi günümüzde neredeyse tüm büyük şehirlerimizde yapılmaktadır. Eğer çiftin yaşadığı yere yakın bir tüp bebek merkezi yoksa ya da çift farklı bir ülke tercih ediliyorsa maliyete konaklama ve yol masrafları da eklenecektir. Bütçe planlamasına bunu da dahil etmek gerekir.

Tüm bu faktörler ele alındığında ülkemizde tüp bebek tedavisinin maliyeti diğer ülkelere göre daha düşüktür. Bu nedenle her yıl ülkemize tüp bebek tedavi için binlerce çift gelmektedir.

Yorum ve Fiyat Talebi Formu
En az 70 karakter

Formu doldurup gönderdikten sonra size geri dönüş sağlanacaktır. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Funda Yazıcı ErolOp. Dr. Funda Yazıcı ErolKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0242 322 97730536 439 6621