Op. Dr. Funda Yazıcı ErolOp. Dr. Funda Yazıcı ErolKadın Hastalıkları ve Doğum UzmanıMENÜ
4 Boyutlu Ultrason Fiyatları

4 Boyutlu Ultrason Antalya

4 Boyutlu Ultrason için yüksek teknoloji özel ultrason cihazları, gerekli yazılımlar ve özel problara ihtiyaç duyulur. 4 boyutlu ultrason ile bebeğin hareket halindeki canlı görüntülerini elde etmek mümkündür.
4 Boyutlu Ultrason Antalya

4 Boyutlu Ultrason

Gebelik ultrasonu anne karnındaki bebeği daha doğmadan görmeyi sağlayan bir görüntüleme yöntemidir. Yeni teknolojik cihazlar ve yazılımlar ile 4 Boyutlu Ultrason hem anne hem de baba için paha biçilmez bir deneyim olmaktadır.

Bu teknoloji ile çiftler bebeklerini görebilmek için artık 9 ay beklemek zorunda değildir. Doğumda yaşanan bu heyecanı 4 boyutlu ultrason ile daha erken hissedebilirsiniz.

4 Boyutlu Ultrason Nedir?

4 Boyutlu Ultrason özel ultrasonografi cihazları ile çok düzlemli görüntülerden bebeğin 4 boyutlu görüntüsünün oluşturulmasına denir.

Bunun için yüksek teknoloji özel ultrason cihazları, gerekli yazılımlar ve özel problara ihtiyaç duyulur. Bebeğin hareket halindeki canlı görüntülerini elde etmek mümkündür. Bu görüntüler yüksek çözünürlüklü olup elde edilen videoların saniyedeki görüntü hızı çok yüksektir. Bu da akıcı bir video oluşmasını sağlar.

4 Boyutlu Ultrasonda beyin, kalp, böbrek ve barsak gibi iç organlar görülemez. Bebeği dışardan gösteren ve yüzey organlarını ayırt etmeyi sağlayan bir teknolojidir. Bebeğin iç organları 2 boyutlu ultrason ile görülüp değerlendirilir. Fakat 4 boyutlu özelliği olan ultrason cihazları aynı zamanda yüksek kalitede 2 boyutlu görüntüde sağlar.

4 Boyutlu Ultrason Ne Zaman Yapılır?

4 Boyutlu Ultrason gebelikte ihtiyaç duyulan herhangi bir haftada yapılabilmektedir. Genellikle 16 haftalık gebeliklerden sonra uygulanmaktadır. Kaliteli bir görüntü elde etmek için bebeğin içinde yüzdüğü amniyon sıvı miktarının normal olması gerekir. Sıvı miktarının az olduğu durumlarda yeterli kalitede görüntüler elde edilemez.

Amniyon sıvısı yeterli ise Antalya kliniğimizde 4 boyutlu ultrason ile kaliteli ve güzel görüntüler elde etmekteyiz.

Amniyon sıvısının yeterli olmadı yanında bebeğin incelenmesi istenen kısmının da ultrason probuna yakın olması gerekir. Yüz incelenecek ise bebeğin arkaya dönük olmaması ve yüzünün etrafında yeterli miktarda amniyon sıvısı bulunması şarttır.

4 Boyutlu Ultrason Antalya

4 Boyutlu Ultrason Antalya kliniğimizde isteğe bağlı uygulanabilmektedir. 4 boyutlu ultrason her merkez, klinik ve hastanede yapılmayabilir. Ultrason cihazlarının sadece bir kısmı bu görüntüleme özelliğine sahiptir.

Doktor Funda Yazıcı Erol’un Antalya kliniğinde ‘GE marka Voluson E6 model’ yüksek teknoloji ürünü 4 Boyutlu Ultrason cihazı bulunmaktadır. 0 (242) 322 9773 numaralı telefon hattımızı arayarak ultrason yaptırmak için randevu alabilirsiniz.

4 Boyutlu Ultrason Fiyatları 2024

Antalya 4 Boyutlu Ultrason Fiyatları 2024 yılında kliniğimizde normal muayene ücreti şeklindedir. Gebelikte 4 Boyutlu Ultrason yaparken iyi bir görüntü elde etmek zaman alabilir. Kaliteli bir görüntü elde etmek doktorun deneyim ve tecrübesi ile yakından ilişkilidir. Ayrıca iyi kalitede bir ultrason cihazı gerekir. Bununla birlikte bebeğin uygun pozisyonda olması ve incelenecek kısmın etrafında yeterli amniyon sıvısı olması da istenir.

Şartlar sağlandığında iyi kalitede görüntüler elde etmek mümkündür. Bu nedenle Antalya’da 4 Boyutlu Ultrason Fiyatları her klinik ve doktor arasında farklı olabilir. Güncel fiyat bilgisi için lütfen bizi arayınız.

4 Boyutlu Ultrason Nasıl Yapılır?

4 boyutlu ultrason için gebenin özel bir hazırlık yapmasına gerek yoktur. Gebe muayene masasına sırt üstü uzanır. Ultra ses dalgalarının cilde ulaşmasını kolaylaştırmak için deri üzerine özel bir jel sürülür.

İyi görüntü alabilmek için bebeğin yüzünün ultrason probuna doğru dönük olması gerekir. Ayrıca görmek istediğimiz alanın etrafında yeterli miktarda amniyon sıvısı bulunması lazımdır.

Amniyon sıvısının az olduğu durumlarda iyi görüntü almak zorlaşır. Bebeğin eşinin rahmin ön duvarında olduğu durumlarda görüntü almak daha zordur.

Bebekle ultrason probu arasındaki uzaklık ve doku kalınlığı arttıkça iyi görüntü almak zorlaşır. Plasentanın önde olması, annenin kilolu olması ultrason probu ile bebek arasındaki mesafeyi artırır.

4 Boyutlu Ultrason Görüntüleri

Gebelik ultrasonu ile yapılan ölçümler sonucu hamilelik haftası ve bebeğin ağırlığı tahmin edilebilir. Ultrason bebeğin gelişim durumunu kontrol etmede kolay ulaşılabilen güvenli bir görüntüleme yöntemidir. Yapılması için herhangi bir ön hazırlık gerektirmez. Acil durumlarda bebeği kolaylıkla değerlendirmek mümkündür. Amniyon sıvısının miktarını saptamada oldukça kullanışlıdır. Bu yüzden günlük pratikte sık kullanılan bir görüntüleme aracıdır.

4 Boyutlu Ultrason annenin karnındaki bebeği izlemesine olanak tanır. Bu şekilde annenin bebeğin gülümsemesini, esnemesini, parmak emmesini, el ve bacak hareketlerini görmesi duygusal bir bağ oluşturur. 

Annenin bebeğini kontroller sırasında ultrason ile görmesi gebelik sürecini psikolojik olarak daha rahay ve mutlu bir şekilde geçirmesini sağlar.

4 Boyutlu Ultrason İle Nelere Bakılır?

Gebeler için 2 boyutlu siyah, beyaz ve gri tonlamalı görüntüler anlaşılmazdır. 2 boyutlu bu görüntülere bakmak çiftler için karmaşıktır.

Oysa 4 Boyutlu Ultrason görüntüleri ile bebeğin yüzünü, el ve ayaklarını daha iyi görüp anlayabilirler. Bu teknoloji ile bebeğin anne karnında neler yaptığını izleyebilirler.

Hatta bebeğin belli bir anda esnemesi ve gülümsemesi çok rahat bir şekilde görülebilmektedir.

Esneme, gülme, parmak emme, el ve ayak hareketleri 4 Boyutlu ultrason ile çok güzel bir şekilde görülebilmektedir.

4 Boyutlu Ultrason iki boyutlu görüntüleme ile algılanması biraz daha güç olan anomalilerin saptanmasında kullanılabilir. Yüz anomalileri, el, ayak ve omurga anomalileri 4 boyutlu ultrason ile daha iyi görülebilmektedir. Ayrıca bebeğin cinsiyeti, yarık damak ve dudak, el ve ayak parmaklarının sayısı değerlendirilebilir.

Özellikle çoklu gebeliklerin değerlendirilmesinde oldukça kolaylık sağlamaktadır. Bunun yanında rahim anomalilerinin değerlendirilmesi, bebek eşinin yerleşimine bakılması için de kullanılır.

Özellikle omurgayı 3 boyutlu olarak değerlendirmeye olanak tanır. Bu da omurgada oluşan açılmalar (Spina Bifida) ve beyin omurilik sıvısı içeren keseciklerin (Ensefalosel) saptanması ve değerlendirilmesinde önem arz eder.

En önemli faydalarından biri de bebeğin yüzünü karşıdan görmeye imkan sunmasıdır. Bu da Down Sendromu gibi farklı yüz bulgularının olduğu kromozomal hastalıkların değerlendirilmesine olanak tanır. Yarık damak ve yarık dudak 4 Boyutlu Ultrason ile daha iyi değerlendirilebilmektedir.

Bebeğin karın içi organları bazen karın ön duvarından fıtık şeklinde dışarı çıkar. Bu tipten anormalliklerin 4 boyutlu olarak tespit edilmesi daha kolay olabilmektedir.

Doğumsal anomalilerin önceden saptanması ve görüntülenmesi tedavi planının erkenden hazırlanmasında önemlidir. Bu şekilde doğum sonrasında ihtiyaç duyulabilecek birtakım ameliyatlara daha hazırlıklı olunur.

4 Boyutlu Ultrason Nasıl Çalışır?

4 boyutlu ultrason görüntü oluşturmak için yüksek frekanslı ses dalgaları kullanılır. Yüksek frekanslı ses dalgalarının dokulara çarpıp geri dönmesi sonucu elde edilen yansıma bilgilerinden ultrason görüntüsü oluşturulur. 4 Boyutlu Ultrason görüntülerinin 3 boyutlu olanlardan en önemli farkı hareket bilgisi içermesidir. Yani bebeğin hareketleri anlık ve hızlı bir şekilde işlenerek görüntüye çevrilebilmektedir.

Normal ultrason cihazları çok düzlemli kesitsel görüntüler alır. 4 Boyutlu Ultrason ile aynı anda birden fazla kesitsel görüntü alınıp işlenerek 3 boyutlu görüntüler elde edilir. Günümüzdeki yüksek teknoloji 4 Boyutlu Ultrason cihazları ile saniyede alınan onlarca yüksek rezolüsyonlu görüntüler ile hareketli olarak bebeği izlemek mümkündür. Kullanılan yazılımlar ile bebeğin kemik iskeletini 3 boyutlu düzlemde incelemek mümkündür.

Elde edilen görüntüler ultrason cihazı içindeki bilgisayar tarafından işlenir. Kullanılan üst düzey yazılımlar ile ışık ve yüzel alanı efektleri eklenerek mükemmel görüntüler oluşturulmasına olanak tanır.

Elde edilen 4 boyutlu görüntüler video ya da imaj şeklinde CD’ye kaydedilerek çiftlere verilebilir. Ayrıca ultrason cihazı üzerindeki renkli yazıcı ile çıktı alınarak saklanabilir.

4 Boyutlu Ultrason Zararlı Mı?

Tanısal ultrason tıpta yaygın olarak kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Tanısal ultrasonografi sonrası hastalar üzerinde gösterilmiş bir yan etki bulunmamaktadır. Ancak bu durum ultrasonun dokular üzerinde olumsuz hiçbir etkisi olduğu anlamına gelmez. Klinik gereklilikler dahilinde ultrasonun herhangi bir şekilde kullanılmamasına yönelik durumlar bulunmaz. Ancak özellikle ilk 3 ay ultrasonun kullanımında renkli doppler incelemelerde tedbirli davranmak uygun olacaktır.

4 Boyutlu Ultrasonda Görüntü Kalitesi

4 Boyutlu Ultrason ile kaliteli görüntü almak birçok faktörün sağlanması ile mümkündür. Bunlardan en önemlisi ultrason cihazının kalitesi ve doktorun bu konudaki deneyimidir. Antalya kliniğimizdeki GE marka üst teknoloji ultrason cihazı ile kaliteli görüntüler almak mümkün olmaktadır.

Bebeğin inceleme sırasında arkaya dönük olmaması yüzün gösterilmesinde önem arz eder. Bu durum diğer yapılar için de geçerlidir. Omurga ise tam tersi bebek arkaya dönük halde iken daha iyi gösterilir. El ve ayaklar proba yakın ve etrafları sıvı ile çevrili iken daha kolay görüntü verir.

İyi görüntüler elde etmenin en önemli kurallarından biride bebeğin amniyon sıvısının incelenecek kısımda yeterli miktarda olmasıdır. Eğer sıvı az ise dokuların yüzey alanından ayırt edilmesi zorlaşacaktır. Ancak sıvının fazla olması görüntüyü olumsuz etkilemez.

4 Boyutlu Ultrason Dışındaki Uygulamalar

Gebelikte 4 Boyutlu Ultrason dışında aslında temel sonografik değerlendirmeler iki boyutlu görüntüler üzerinden yapılır. Abdominal ya da vajinal yoldan yapılan ultrason uygulamaları hem gebelik hem de gebelik dışı dönemlerde sık kullanılan yöntemlerdir.

Ultrason erken gebelik haftalarında gebelik kesesinin ve bebek kalp hareketlerinin saptanmasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Günümüzde transvajinal yoldan yapılan ultrasonografi ile daha erken dönemde bebek kalp atımı ve gebelik kesesi saptanabilmektedir. Ancak 4 Boyutlu Ultrason bu amaçla kullanılmaz.

Sperm ile yumurtanın birleşmesi sonucu zigot oluşur. Bu birleşme genellikle rahim tüplerinde gerçekleşir. Daha sonra rahme inen zigot burada fundus adı verilen yere tutunur. Bu olaya implantasyon adı verilir. İmplantasyon sıklıkla 20-23 günler arasında gerçekleşir. Bu günlerde bebek boyu yaklaşık 0,1 mm kadardır. Bu nedenle hem transvajinal hem de 4 Boyutlu Ultrason ile bebek henüz görüntülenemez.

Rahim içi gebeliğe ait en erken ultrason bulgusu 3,5-4 gebelik haftalarındaki rahim zarında oluşan beyaz odaktır. Ancak bu bulgu her zaman gebeliği göstermez. Bununla birlikte gebeliğe ait en güvenilir ve erken ultrason bulgusu gebelik kesesinin görülmesidir.

4 Boyutlu Ultrason İlk 3 Ay Görüntüleri

4 Boyutlu Ultrason yenilenmiş, geliştirilmiş işlemci hızları ve prob teknolojileri ile gebeliği çok erken haftalarda gösterebilmektedir. 6 haftalık bir gebelikte dahi kaliteli görüntüler elde etmek mümkündür.

4 Boyutlu Ultrasonda gebeliğin ilk trimesterinde bebeği bir bütün olarak görmek mümkündür. Bebeğin kafası, gövdesi, kol ve bacakları bir bütün olarak görülür. 5 haftalık gebelikte 4 Boyutlu Ultrason ile gebelik kesesi görülebilir. Fakat fetal pol çok küçük olduğu için henüz görülemez.

4 Boyutlu Ultrason ile 6-7 haftalık gebelikte gebelik kesesi ve kese içerisinde fetal yapı görülebilir. Bu haftada fetal yapı sadece yuvarlak bir şekilde izlenir. Henüz bebek şeklini almamıştır. Bu haftada bebeğin şekli bir disk gibidir. Bebeğin kol ve bacakları tomurcuklanmaya başlar. Bebek eşinde damar yapıları gelişmeye başlar. Bu haftada kalp gelişimini sürdürür.

4 Boyutlu Ultrasonda 8 haftalık gebelikte gebelik kesesi içerisinde yaklaşık 2 cm’lik fasulye şeklinde embriyo görünür. Fetal baş, kuyruk kısmı, kol ve bacak çıkıntıları belirgin hale gelmiştir. Parmaklar hafif bir şekilde belirginleşmeye başlar. Ara sıra fetal hareketler görülebilir. Bu haftada göbek kordonunun karna bağlandığı yerde kabarıklık şeklinde fizyolojik bir fıtıklaşma görülebilir.

4 Boyutlu Ultrasonda 9-10 haftalık gebelikte fetal baş artık tamamen ayırt edilebilir. Kollar ve bacaklar belirgin olarak görülür. Ayak ve eller henüz belirgin değildir. Artık küçük bir bebek şekli oluşmuştur. Bu haftada barsakların bir kısmı dışarıda olduğu için karın kısmı daha bombe olarak görünür. Göbek kordonu rahatlıkla ayırt edilebilir. Fetal hareketler daha sıklaşır.

11-14 hafta gebelik 4 Boyutlu Ultrasonda bebeğe ait organlar görülebilir. Ultrasonda bebeğin kafa yapısı, gözleri, burnu, ağzı, göbek kordonu, el ve ayakları kolaylıkla ayırt edilebilir. Bu haftalarda bebek oldukça hareketlidir. 4 Boyutlu Ultrason yaparken dans eder gibi hareketler izlenir. Tüm vücudunu, ellerini ve kollarını hareket ettirir. Bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısı akciğerlerine ulaşır. Bebeğin cildinde ince tüyler belirmeye başlar. Ancak bu tüyler 4 Boyutlu Ultrason ile görülmez.

4 Boyutlu Ultrason 3-6 Ay Görüntüleri

İkinci trimesterde bebek daha büyük boyutlara ulaşır. 4 Boyutlu Ultrasonda bebeği bir bütün olarak görmek daha zordur. Genellikle yüzünü, kolunu, bacağını ayrı olarak görebiliriz.

İkinci trimester bebeğin 4 Boyutlu Ultrason görüntülerinin alınabileceği en iyi dönemdir. Özellikle yüz görüntüleri en iyi bu dönemde görülür. Bu trimesterde 4 Boyutlu Ultrasonda bebeğin göz açıp kapaması, esnemesi, elini ya da ayağını ağzına götürmesi, dil çıkarması, gülümsemesi görülebilir.

4 Boyutlu Ultrason 6-10 Ay Görüntüleri

4 Boyutlu Ultrason ile üçüncü trimesterde görüntü almak daha zorlaşır. Çünkü üçüncü trimesterde bebeğin amniyon sıvısı miktarı daha azalır. Bebek daha irileşir ve anne karnında daha sıkışık hale gelir. Bebeği bir bütün olarak görmek imkansızdır.

Bebeğin yüzü bize dönükse ve etrafında yeterli sıvı varsa görüntü alınabilir. Bu dönemde göz açıp kapama, esneme, gülümseme, ellerini açıp kapama, parmak emme gibi görüntüler alınabilir. Bu haftalarda alınan yüz görüntüsü bebeğin doğduğu haline en çok benzeyen görüntülerdir.

SORU SORABİLİRSİNİZ
  • F
    Fat***21.10.2022

    merhaba ben 29 haftalık hamıleyım renklı ultrason görüntüsü almak istiyorum ama bu haftada tam net güzel bir görüntü olur mu? birde fiyatınız nedir bunun için

    OP. DR. FUNDA YAZICI EROL

    Bilgi ve fiyat için lütfen 0 (242) 322 9773 numaralı sabit hattımızdan bize ulaşınız.

  • M
    Mer***22.06.2022

    4 boyutlu ultrason fiyatinizi ögrene bilirmiyim? Ve yarin zamaniniz varmi?

    OP. DR. FUNDA YAZICI EROL

    Fiyat ve dilerseniz randevu için lütfen 0 (242) 322 9773 numaralı sabit hattımızdan bize ulaşınız.

  • A
    Ayş***16.06.2022

    Merhabalar, biz şuanda 28. Haftamizin içerisindeyiz. 4 boyutlu görmek istiyoruz bebeğimizi, bu mümkün mü? Eğer mümkün ise fiyat öğrenebilirmiyim? Teşekkürler

    OP. DR. FUNDA YAZICI EROL

    Fiyat ve dilerseniz randevu için lütfen 0 (242) 322 9773 numaralı sabit hattımızdan bize ulaşınız.

  • I
    Ilk***20.03.2022

    Merhaba ben Ilknur Şuan 13 haftalık hamileyim nisan sonu Antalyaya tatile gitmek istiyoruz hazır gelmişken bebeğimizi kontrol ettirmek istiyoruz, muayene ücretini Öğrenebilir miyiz 3d boyut resim de istiyoruz. Şimdiden teşekkür ederiz

    OP. DR. FUNDA YAZICI EROL

    Fiyat ve bilgi için lütfen 0 (242) 322 9773 numaralı sabit hattımızdan bize ulaşınız.

  • Y
    Yas***27.09.2021

    Merhaba, gebeliğimin 15. haftasındayım. 4d ultrason için fiyat rica edebilir miyim. Teşekkürler.

    OP. DR. FUNDA YAZICI EROL

    Fiyat ve bilgi için lütfen 0 (242) 322 9773 numaralı sabit hattımızdan bize ulaşınız.

  • S
    San***12.09.2021

    Merhabalar funda Hanim, benim Bir sorum olucakti. Ben yurtdışından geliyorum ve yarın antalyada son günümüz randevu almak için size yazmak istedim. 22 haftalık gebeyim ve ilk bebegimin sağlığını kontrol etmek için ve sonra 4 boyutlu ultrason için randevu almak isterim mümkünse

    OP. DR. FUNDA YAZICI EROL

    Randevu için lütfen 0 (242) 322 9773 numaralı sabit hattımızdan bize ulaşınız.

  • B
    Bah***09.08.2021

    Merhaba doktor hanim 19 haftalik hamileyim 4 boyutlu detayli ultrason hakkinda bilgi alabilirmiyim

    OP. DR. FUNDA YAZICI EROL

    Bilgi için lütfen 0 (242) 322 9773 numaralı sabit hattımızdan bize ulaşınız.

  • E
    Eki***30.04.2021

    Merhaba iyi günler ben 27 haftalık hamileyim 4 boyutlu ultrasyona giricem fiyatı nedir ve yasaktan dolayı açıkmı klinik

    OP. DR. FUNDA YAZICI EROL

    Fiyat ve bilgi için lütfen yarın gün içinde sabit hattımızdan bize ulaşınız. Tel: 0 (242) 322 9773.

  • G
    Gül***20.03.2021

    Hamileliğimin 24. Haftasındayım 4D Renkli ultrason yaptırmak istiyorum. Fiyat alabilir miyim

    OP. DR. FUNDA YAZICI EROL

    Fiyat bilgisi için lütfen 0 242 322 9773 numaralı sabit hattımızdan bize ulaşınız.

  • E
    Elç***05.03.2021

    Merhaba 14+2 haftalık hamileyim. 4 boyutlu ultrason çektirmek istiyorum. Hafta olarak uygun mu bilmiyorum. Fiyat ve uygunluk durumuyla alakalı bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

    OP. DR. FUNDA YAZICI EROL

    Fiyat ve bilgi için lütfen 0 242 322 9773 numaralı sabit hattımızdan bize ulaşınız.

SORU SOR
En az 70 karakter
Yorum ve Fiyat Talebi Formu
En az 70 karakter

Formu doldurup gönderdikten sonra size geri dönüş sağlanacaktır. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Op. Dr. Funda Yazıcı ErolOp. Dr. Funda Yazıcı ErolKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0242 322 97730536 439 6621